preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petar Zoranić Stankovci

 > Naslovnica
vijesti

Priča o dva zmaja

Autor: Stjepan Segarić, 31. 3. 2023. 11:40

Danas, 31. ožujka 2023. u matičnoj školi i u PŠ Vukšić održana je predstava i radionica "Priča o dva zmaja". 

"Priča o dva zmaja" je terapijska priča koja problematizira vršnjačko nasilje a nakon nje je uslijedila glazbena radionica (učenje autorske pjesmice) i radionica za razvoj empatije. 

Radionicu je vodila Maja Punoš Rebić, školska knjižničarska u Gimnaziji dr. Mate Ujevića i OŠ Josip Vergilij Perić. 

Još fotografija sa radionice možete pogledati pod "Više". 

 [više]

1. mjesto na županijskom natjecanju u fustalu - djevojčice

Autor: Stjepan Segarić, 30. 3. 2023. 12:38

Naše nogometašice osvojile su prvo mjesto na županijskom natjecanju u futsalu! 

Na županijskom natjecanju u Sukošanu, OŠ Stankovci pobijedile su OŠ Šimuna Kožičića Benje (Zadar) sa 15:1 i OŠ Sukošan sa 2:1 te tako izborile prvo mjesto. 

Za OŠ Stankovci su nastupale Klaudia Klarić, Ana Morić, Cvita Perica, Tonka Morić, Antonija Miletić, Petra Miletić, Graciela Bubica i Marijeta Pelaić pod vodstvom Šime Kraljevića i Martine Dubravice.

Ovim putem čestitamo našim nogometašicama i voditeljima te im želimo puno uspjeha na Državnoj završnici koja će se održati u Poreču! 

 [više]

PŠ Vukšić - nastava u prirodi

Autor: Stjepan Segarić, 27. 3. 2023. 08:39

Danas su učenici 1. i 3. razreda (PŠ Vukšić) preko Sata razrednika imali nastavu u prirodi te su pozdravili Proljeće. Istraživali su prirodu oko sebe i jako su bili sretni. Brali su šparoge i maslačak, promatrali promjene koje se događaju s prirodom u proljeće te osluškivali zvukove. Pronašli su dvije kornjače koje su nosili sa sobom te su ih smjestili u školsko dvorište. Zaključak je bio da bi ovako mogli češće u prirodu jer u prirodi imamo mnogo toga za naučiti.

Fotografije možete naći u našoj foto-galeriji na sljedećoj poveznici:

http://www.os-pzoranic-stankovci.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=83

 [više]

UPISI U PRVI RAZRED - SISTEMATSKI PREGLEDI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Stjepan Segarić, 22. 3. 2023. 10:51

ZA SISTEMATSKI PREGELED JE POTREBNO PONIJETI SLJEDEĆE DOKUMENTE:

  1. zdravstvenu iskaznicu djeteta (OBAVEZNO)
  2. iskaznicu imunizacije (kartončić o cijepljenju, podatke o cijepljenju)
  3. liječnički karton od  liječnika pedijatra (dokumentaciju o prijašnjim i sadašnjim akutnim i kroničnim  bolestima i terapiji) – roditelji čija su djeca upisana kod Dr. Kevrić u Biogradu, ne trebaju podizati karton
  4. povijest bolesti i nalaze djece koja boluju od neke kronične bolesti
  5. ZUBNU PUTOVNICU (koju ćete preuzeti ONLINE sa stranica škole (nalazi se u privitku) ili vrtića, otići kod izabranog stomatologa, te ispunjenu i potpisanu donijeti sa sobom na pregled kod školskog liječnika )
  6. ANAMNESTIČKI UPITNIK ZA RODITELJE – ISPUNITI I DONIJETI VEĆ ISPUNJENO NA PREGLED - koji ćete preuzeti ONLINE sa stranica škole (nalazi se u privitku). 

Ostale upute pročitajte pod "Više"

 [više]

Dan šarenih čarapa

Autor: Stjepan Segarić, 22. 3. 2023. 09:28

Svake se godine bilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom kako bi se podigla svjesnost o potrebama i potaknulo otklanjanje bilo kakivh predrasuda o osobama s Down sindromom, pa tako i u našoj matičnoj školi i u PŠ Vukšić.

 Budući da postoje tri kopije 21. kromosoma, regularni tip sindroma Down poznat je i kao trisomija 21. Tako je i za datum obilježavanja odabran 21.03. kao simbolično predstavljanje tih triju kopija 21. kromosoma.

U nastavku pogledajte fotografija kako smo mi obilježili taj dan! 

 

 [više]

Svjetski i europski tjedan novca

Autor: Stjepan Segarić, 20. 3. 2023. 14:08

Ovaj tjedan (20.03. - 26.03.) započeo je Svjetski i europski tjedan novca.

U našoj školi, u ponedjeljak 20.03. održano je predavanje o povijesti novca.  Predavanju su prisustvovali učenici 6. i 8. razreda, a predavanje je  organizirano na način da je učitelj Povijesti Antonijo Zrilić iznio najvažnija  obilježja o razvoju novca od prapovijesnog doba do suvremenog doba.  Istaknuta je svrha i važnost novca, a učenici su mogli paralelno pratiti razvoj metalnog i papirnatog novca. 

 [više]

Prevencija vršnjačkog nasilja

Autor: Stjepan Segarić, 15. 3. 2023. 09:21

Dan prevencije vršnjačkog nasilja, poznatiji kao i "Dan ružičastih majci" (Pink shirt day) i ove je godine obilježen u našoj školi! 

No, znate li kako je nastao?

Sve je počelo 2007. godine kada su srednjoškolca u gradu Berwick u Kanadi vršnjaci maltretirali jer je u školu došao u ružičastoj majci u znak potpore svojoj majci koja je bolovala od karcinoma dojke. Kolege iz njegovog razreda počeli su sljedećih dana dolaziti u školu obućeni u ružičaste majce kako bi mu iskazali potporu te ukazali na problem vršnjačkog nasilja. Također, kupili su 50-ak majica i dijelili ih drugim mladićima. 

Akcija je vrlo brzo postala globalna, a Hrvatski je sabor 2017. godine proglasio taj dan Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja koji obilježavamo zadnje srijede u veljači. 

 [više]

E-upisi

Autor: Stjepan Segarić, 11. 3. 2023. 08:47

Poštovani,

S obzirom da je prijavljeno kako link za upise u osnovne škole ne funkcionira stavljamo općeniti  link za upise preko kojeg će roditelji moći izabrati sustav upisi u osnovne škole:

https://e-upisi.hr/

 

Višnja Mičić, prof.

Voditeljica Pododsjeka

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport

Zadarska županija

Tel. 023/313-081

e-mail: visnja.micic@zadarska-zupanija.hr

 [više]

Prijava za upis u 1. razred Vijest ima dokument u privitku

Autor: Stjepan Segarić, 2. 3. 2023. 09:35

Poštovani roditelji,
 
Prijava za redovne upise u 1. razred osnovne škole započinje od 02. ožujka 2023. godine do 30. ožujka 2023. godine.
 
S obzirom da se u sustav/modul E-upisa u osnovne škole ulazi preko portala E-građani roditelje koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal, molimo da se jave na broj 023/380-640 ili pošalju mail na adresu os.stankovci001@gmail.com.
Prilažemo upute za korištenje Modula e-upisi kako bi što više roditelja uspjelo samostalno obaviti prijavu i potrebne radnje u sustavu.
 
Stručna služba
 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE - UPISI PRVAŠA

Autor: Stjepan Segarić, 15. 2. 2023. 12:56

Poštovani roditelji,
Od ove šk.god. 2023./24. predupisi se provode drugačije nego prijašnjih godina. Upravni odjel za obrazovanje Zadarske županije će prema podacima dobivenih iz MUP-a dostaviti školama popis djece školskih obveznika. Djeca će biti raspoređena prema mjestu prebivališta/boravišta najbližoj školi. Roditelji će preko portala E-građanin moći vidjeti kojoj školi pripada njihovo dijete, ako je potrebno podnijeti zahtjev za upise u škole drugog upisnog područja, te na kraju potvrditi upis prilaganjem potpisanih upisnica u sustav. Pristup u sustavu bit će omogućen okvirno od 14.veljače 2023.

Roditelji koji ne koriste sustav E- građanin moći će u školi provjeriti je li njihovo dijete na popisu. Svi roditelji će telefonski biti obaviješteni o terminima sistematskog pregleda, laboratorija i testiranja u školi. Za sve informacije možete
nazvati na tel: 023/380-641.


Poveznica za roditelje - https://osnovne.e-upisi.hr/

Prijevremeni upis
Za djecu koja će šest godina navršiti do kraja tekuće godine (od 1. travnja do 31. prosinca 2022. godine), a nisu školski obveznici roditelj/skrbnik može najkasnije do 31. ožujka tekuće godine podnijeti zahtjev Upravnom odjelu za povjerene poslove državne uprave Zadarske županije (Obrazac 6) za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika. Uz Obrazac 6 roditelj/skrbnik treba priložiti presliku osobne iskaznice ili potvrdu o prebivalištu i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta. Obrazac se nalazi na web stranicama Zadarske županije, Upravni odjel za obrazovanje kulturu i šport pod Obrasci.

Zahtjevi s pripadajućom dokumentacijom mogu se dostaviti i skenirani na e-mail
marjana.reljic@zadarska-zupanija.hr ili na adresu Zadarske županija, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport, Zadar, Josipa Jurja Storssmayera 20.  
Podnošenje zahtjeva u sustavu e-Građani:


 prijave za redovan upis za djecu s teškoćama u razvoju – od 14.2.2023.

 prijave za prijevremeni upis ili privremeno oslobađanje od upisa – okvirno od
2.3.2023.
 prijave za redovan upis - okvirno od 2.3.2023.

 [više]

Valentinovo 2023.

Autor: Stjepan Segarić, 14. 2. 2023. 14:05

Veselo je danas bilo u našoj školi - Valentinovo!

Prigodni program pripremili su učenici 2., 3. i 4. razreda, dramska skupina te Magdalena Orlović, a voditeljice su bile Emili Klarić i Ivana Turniški.

Poslije prigodnog programa održana je i, sad već tradicionalna, tombola sa preko 60 nagrada među kojima su bile i čokoladna torta, mobitel Samsung Galaxy A13 te bicikla. 

Kako smo se proveli pogledajte u fotogaleriji na sljedećoj poveznici: 

http://www.os-pzoranic-stankovci.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=82

 

 [više]

Božićna priredba 2022.

Autor: Stjepan Segarić, 23. 12. 2022. 15:30

 [više]

Posjet Sveučilištu u Zadru

Autor: Stjepan Segarić, 16. 12. 2022. 15:33

U petak, 16.12.2022. učenici koji pohađaju Njemački jezik su sa svojom učiteljicom Njemačkoj jezika Marijom Smolić-Ročak i učenicima iz OŠ Polača posjetili Sveučilište u Zadru. 

Na Sveučilištu su ih dočekali profesori i studenti Odjela za germanistiku koji su s njima odradili edukativno-zabavni program božoćne tematike. 

Slike sa radionice možete pogledati pod "Više". 

 [više]

Oblici filmskog zapisa - radionica

Autor: Stjepan Segarić, 16. 12. 2022. 09:16

Luka Klapan iz Udruge Jedina Solucija održao je 6. prosinca 2022. radionicu Oblici filmskog zapisa s učenicima osmih razreda. Jedina Solucija je platforma audiovizualnog stvaralaštva koja podupire potpunu autorsku slobodu, bavi se filmskom produkcijom i multimedijalnim projektima. Ova Udruga želi poticati nove talente i omogućiti im bavljenje filmom. 

 [više]

Mjesec hrvatske knjige 2022.

Autor: Stjepan Segarić, 14. 11. 2022. 12:12

Mjesec hrvatske knjige 2022. obilježen je i u OŠ Petar Zoranić, Stankovci od 15. listopada do 15. srpnja 2022. godine s temom "Mjesto radnje: Hrvatska"

Učenici osmih razreda morali su točno odgovoriti na slijepu kartu Hrvatske. Na slijepoj karti su bila ucrtana 26 mjesta radnja koja su učenici čitali u lektirama u proteklih osam godina. 

 [više]

Sportski dan i dan zahvalnosti za plodove zemlje 2022.

Autor: Stjepan Segarić, 21. 10. 2022. 14:19

Danas, 21.10.2022. je u našoj školi bilo jako veselo! 

Matičnu školi posjetili su učenici područnih škola te smo svi zajedno sudjelovali u sportskom danu! Učenici razredne i predmetne nastave okušali su se u različitim igrama spretnosti i brzine, nogometu, graničaru, povlačenju konopa i sl.

Tijekom velikog odmora, u školskom holu, učenici su donijeli različite pekarske proizvode i slastice koje su pripremili sa svojim ukućanima a fra Dujo Jukić ih je blagoslovio. 

Nakon blogoslova i degustacije, sportski dan se nastavio nazad na školskom igralištu, te je to bio jedan od onih školskih dana kojima učenicima zauvijek ostane u sjećanju. 

Veliku fotogaleriju možete pogledati na sljedećoj poveznici:

http://os-pzoranic-stankovci.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=80

 [više]

Dani kruha - posjet pekari

Autor: Stjepan Segarić, 17. 10. 2022. 13:08

14. listopada 2022. su učenici drugog i četvrtog razreda matične škole sa svojim učiteljicama Ivanom i Željkom posjetili pekaru, a 17. listopada učenici prvog, trećeg razreda te PŠ Banjevci su posjetili pekari dok su učenici iz PŠ Vukšić proslavili dane kruha u svojoj školi! 

Tko zna, možda se među njima krije i koji budući pekar i/ili pekarica.

Fotografije možete pogledati u našoj fotogaleriji! 

http://os-pzoranic-stankovci.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=79

 [više]

Uplovili smo u novu školsku godinu...

Autor: Stjepan Segarić, 5. 9. 2022. 11:53

Ponedjeljak, 05.09.2022. početak je školske godine 2022./2023. te se učenici vraćaju u školske klupe, dok se naših 29 prvašića po prvi put upoznaju sa školom. 

Naše prvašiće dočekali su učenici razredne nastave koji su im pripremili prigodan program. Nakon blagoslova fra Duje Jukića, ravnateljica Božena Delić-Žepina je održala prigodan govor u kojem se zahvalila Općini Stankovci i gradu Benkovcu na financiranju dodatnih nastavnih sredstava.  

Kako nam je bilo možete vidjeti u fotogaleriji na sljedećoj poveznici:

http://www.os-pzoranic-stankovci.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=78

 [više]

OBAVIJEST O POČETKU NOVE ŠKOLSKE GODINE

Autor: Stjepan Segarić, 4. 9. 2022. 14:13

 

Poštovani roditelji, dragi učenici,
nadam se da ste se odmorili tijekom ljetnih praznika i da ste spremni za nove izazove koje pred vas stavlja nova školska godina koja započinje 5.rujna 2022. godine.

Svečani doček prvaša bit će u holu škole u 9.00 sati.

Učenici će prvi radni dan dobiti raspored sati, uputstva za rad te upute o ponašanju u skladu s propisima škole.

Za sve učenike putnike organiziran je prijevoz za dolazak i odlazak iz škole po ustaljenom rasporedu.

Roditeljski sastanci i informativni razgovori s učiteljima odvijat će se uživo.

Sve vas pozivamo na suradnju i želimo puno uspjeha i zadovoljstva u godini koja je pred nama!

 [više]

Raspored vožnje za školsku godinu 2022./2023.

Autor: Stjepan Segarić, 4. 9. 2022. 14:12

 [više]

Održavanje dopunske nastave

Autor: Stjepan Segarić, 27. 6. 2022. 10:39

Dragi učenici, poštovani roditelji

raspored održavanja dopunske nastave po predmetima je sljedeći:

- Matematika (Marina Orlović): 08.00 - 10.25

- Matematika (Josipa Vukorepa): 08.00 - 10.25

- Engleski jezik (Maja Sutlović): 09.40 - 11.30

 

Raspored vožnje autobusa za održavanje dopusnke nastave je sljedeći:

Polazak Vukšić-Bila Vlaka-Velim

07:30 - Vukšić

07:40 - Bila Vlaka

07:50 - Velim

 

Polazak Radašinovci-Banjevci-Budak

07:30 - Radašinovci

07:40 - Banjevci

07:50 - Budak

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Stručna služba - psihološka pomoć

Dragi učenici, poštovani roditelji,

s obzirom na trenutnu situaciju otvorili smo web stranicu pod nazivom "Psihološka pomoć - Stručna služba". Na stranici možete pronaći upute stručne službe, korisne informacije, savjete i materijale. Stranica se nalazi na poveznici: http://www.os-pzoranic-stankovci.skole.hr/psiholo_ka_pomo_

Stručna služba škole 


Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Travanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Godišnji plan i program
Školski kurikul

  

Priloženi dokumenti:
KURIKULUM 2022.-23. .docx

Kriteriji ocjenjivanja

Popis udžbenika 2021/2022
CMS za škole logo
Osnovna škola Petar Zoranić Stankovci / Stankovci 222, HR-23422 Stankovci / os-pzoranic-stankovci.skole.hr / ured@os-pzoranic-stankovci.skole.hr
preskoči na navigaciju