preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petar Zoranić Stankovci

 > Naslovnica
Vijesti

Upis u prvi razred osnovne škole - sistematski pregledi

Autor: Stjepan Segarić, 27. 3. 2024.

Poštovani roditelji,

Sistematski pregledi svih učenika obavljaju se u Domu zdravlja Biograd na Moru kod školske liječnice dr.Marije Ivanko.

Laboratorijske pretrage krvi i urina rade se u Biogradu na Moru, Benkovcu ili Šibeniku ovisno kod kojeg je pedijatra dijete upisano.

Testiranje djece bit će u matičnoj školi Stankovci za sve učenike.

U privitku se nalaze upute za školsku liječnicu i laboratorij.U slučaju bilo kakvih nejasnoća možete nas nazvati na 023/380-640 ili na mail adresu os.stankovci001@gmail.com

UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

 

ZA SISTEMATSKI PREGELED JE POTREBNO PONIJETI SLIJEDEĆE DOKUMENTE:

  1. zdravstvenu iskaznicu djeteta ( OBAVEZNO )
  2. iskaznicu imunizacije ( kartončić o cijepljenju, podatke o cijepljenju )
  3. liječnički karton od  liječnika pedijatra ( dokumentaciju o prijašnjim i sadašnjim akutnim i kroničnim  bolestima i terapiji ) – roditelji čija su djeca upisana kod Dr. Kevrić u Biogradu, ne trebaju podizati karton
  4. povijest bolesti i nalaze djece koja boluju od neke kronične bolesti
  5. ZUBNU PUTOVNICU ( koju ćete preuzeti ONLINE sa stranica škole , ili vrtića, ili kod nas ispred ambulante počevši od 01.03.2024. , otići kod izabranog stomatologa, te ispunjenu i potpisanu donijeti sa sobom na pregled kod školskog liječnika )
  6. ANAMNESTIČKI UPITNIK ZA RODITELJE – ISPUNITI I DONIJETI VEĆ ISPUNJENO NA PREGLED ( koji ćete preuzeti ONLINE sa stranica škole , ili vrtića, ili kod nas ispred ambulante počevši od 01.03.2024. )

 

AKO OBRASCE ZUBNE PUTOVNICE I ANAMNESTIČKOG UPITNIKA,NISTE PREUZELI  ONLINE, MOŽETE IH PRONAĆI ISPRED NAŠE AMBULANTE

( NASUPROT VRATA AMULANTE -  NA KLUPICI PROZORA ), NEOVISNO O NAŠEM RADNOM VREMENU, ILI IH MOŽETE DOBITI U VRTIĆU,  MI ĆEMO IH PROSLIJEDITI VRTIĆIMA KOJI SU NA NAŠEM TERENU, TE ĆEMO TAKOĐER ZAMOLITI ŠKOLE DA IH DIGNU NA SVOJE WEB STRANICE KAKO BI SVIMA BILE DOSTUPNE KOD KUĆE IH SKINUTI I ISPRINTATI.

U slučaju da nešto nije jasno kod popunjavanja upitnika i izjave, slobodno ostaviti prazno, pa ćemo zajedno popuniti na pregledu.

 

UKOLIKO JE NEKO DIJETE ILI RODITELJ U VRIJEME TERMINA BOLESTAN, IMA TEMPERATURU ILI NEKE DRUGE SIMPTOME, OBAVEZNO NAM SE  PRIJE JAVITI TELEFONOM, RADI PROCJENE DOLASKA NA TERMIN ( U SLUČAJU BOLESTI OTKAZIVANJA PREGLEDA ).

 

Sistematski pregledi će se održavati u Ambulanti školske medicine Biograd ( Dom zdravlja Biograd , prvi kat, od lifta hodnik lijevo, pa do kraja, zadnja vrata s lijeve strane, ulica Matije Ivanića 6 ).

MOLIMO DA DJECA PRIJE PREGLEDA KOD LIJEČNIKA OBAVEZNO DORUČKUJU ILI RUČAJU ( ovisno kad imaju termin pregleda ).

TAKOĐER MOLIMO RODITELJE DA POŠTUJU ZADANE TERMINE, A UKOLIKO NISU IZ BILO KOJIH RAZLOGA  U MOGUĆNOSTI DOĆI U SVOM TERMINU NEKA NAM SE NA VRIJEME JAVE PONEDJELJKOM I ČETVRTKOM U POPODNEVNOJ SMJENI OD 14,00 DO 18,00 SATI, A UTORKOM, SRIJEDOM I PETKOM  U JUTARNJOJ SMJENI OD 08,00 DO 12,00 SATI NA BROJ TELEFONA 023/386-820 ILI MOGU POSLATI UPIT MAILOM NA skolska.biograd@gmail.com  I DOGOVORITI ĆEMO NOVI TERMIN PREGLEDA.

BUDUĆI DA DIO POSLA ODRAĐUJEMO I U ZADRU, AKO NAS NE MOŽETE DOBITI, MOLIMO ŠALJITE MAIL, OBZIROM DA U DANE KADA SMO TAMO, NE MOŽEMO SE JAVITI NA TELEFON U AMBULANTI BIOGRAD .

MOLIMO POŠTIVATI TERMINE DA SE NEBI GRUPIRALI U ČEKAONICI,TE MOLIMO AKO JE IKAKO MOGUĆE DA NA PREGLED DOLAZI SAMO JEDAN RODITELJ S DJETETOM ( NE DOVODITI STARIJU/MLAĐU BRAĆU I SESTRE ).

ZA LABORATORIJSKE PRETRAGE :

 

KRVI URIN SE RADE U PRIPADAJUĆEM LABARATORIJU ( OVISI GDJE JE DIJETE UPISANO KOD PEDIJATRA/LIJEČNIKA OBITELJSKE MEDICINE . PIŠE U TABLICI GDJE DIJETE TREBA ODRADITI LABORATORIJSKE PRETRAGE, NAŽALOST NEMAMO JOŠ TERMINE I UPUTE ZA LABOVE ZADAR I ŠIBENIK, TE ĆE ZA NJIH ONI KOJI MORAJU  BITI OBAVIJŠTENI NAKNADNO ( ili na samom sistematskom pregledu, ili putem škole ili putem telefona ). – PIŠE U TABLICI KOJA SU TO DJECA.

DJECA KOJA NEMAJU MBO ( matični broj osiguranika ) VJEROJATNO NEMAJU HRVATSKO ZDRAVSTVENO OSIGURAJE ILI NIJE JOŠ RIJEŠENO ( pokušati riješiti na HZZO – u, pa se javiti nama za termin ) ili uvijek mogu odraditi uz plaćanje – privatno. I IZ TOG RAZLOGA NJIMA NISMO STAVILI TERMIN, AKO SU RIJEŠILI JAVITI NAM SE ZA TERMIN ZA LAB.

RADI SE KRVNA SLIKA, KOLESTEROL, I URIN TEST TRAKA.

 

UVAŽAVAJU SE NALAZI KOJI NISU STARIJI OD 6 MJESECI, u odnosu na termin pregleda, ali moraju sadržavati pretragu  KOLESTEROL.

Uputnice će se slati cezihom direkt u lab, a nalazi bi nama također  trebali stizati na isti način.

UPUTNICE ŠALJE LIJEČNIK ŠKOLSKE MEDICINE, NE PEDIJATAR NI LIJEČNIK OBITELJSKE.

Tako da je vrlo izvjesno da će neki obaviti prije preglede kod nas pa kasnije vaditi krv.

Uputnice poslane od strane školskog liječnika  vrijede mjesec dana, te se većina šalje neposredno prije termina vađenja krvi ( ukoliko netko ne vadi krv u terminu, iz bilo kakvih razloga, molimo prije nego što misli naknadno vaditi da nam se jave, samo da vidimo kada je poslana uputnica i dali vrijedi, te da pošaljemo novu u slučaju potrebe odnosno ako je istekla ).

AKO UPUTNICA NIJE U SUSTAVU, LABORATORIJI NEĆE OBAVITI VAĐENJE NI ANALIZU.

Također , djeca koja nemaju hrvatsko zdravstveno osiguranje ( ili nemaju ništa ili europsku karticu, dogovarat će se u labu kako riješiti pitanje naplate), jer se uputnica ne može poslati odnosno ne može proći sustav.

 

ZA LABARATORIJ U BIOGRADU:

 

Laboratorijske pretrage krvi i urina raditi će se u medicinsko-biokemijskom  laboratoriju u Biogradu ( Dom zdravlja Biograd , prizemlje, čim se uđe u dom, lijevo do lifta, hodnikom do kraja, ulica Matije Ivanića 6, tel: 023/ 384-920 ), točno određenim danima  kako je i zadano od 07,15 do 09,00 h.

Treba ponijeti ZDRAVSTVENU ISKAZNICU, a urin ( mokraća ) za pretrage uzeti kod kuće

( prethodno kupiti kemijski čistu čašicu u ljekarni, poželjno napisati ime i prezime ).

( Urin ne treba biti prvi jutarnji, ali bi bilo poželjno nakon osobne higijene uzeti srednji mlaz ). Za vađenje krvi djeca trebaju biti natašte.

MOLIMO TAKOĐER POŠTIVATI TERMINE DA SE NEBI STVARALE GUŽVE

( Uputnice nisu potrebne, samo treba doći dati urin i izvaditi krv u laboratoriju ).

NALAZE RODITELJI NE TREBAJU PODIZATI     

 

ZA LABARATORIJ U BENKOVCU:

 

Laboratorijske pretrage krvi i urina raditi će se u medicinsko-biokemijskom  laboratoriju u Benkovcu, tel: 023/681-748 ( Dom zdravlja Benkovac, prizemlje zgrade lijevo od glavnih vrata ulaza u dom ), točno određenim

( gore navedenim ) danima u određenim terminima kako je i zadano od 07,30 do 09,30  h.

Treba ponijeti zdravstvenu iskaznicu, a urin ( mokraća ) za pretrage treba se uzeti kod kuće ( prethodno kupiti kemijski čistu čašicu za urin u ljekarni ) i donijeti ga sa sobom u laboratorij  - poželjno napisati ime i prezime na čašicu. ( Urin ne treba biti prvi jutarnji, ali bi bilo poželjno nakon osobne higijene uzeti srednji mlaz ).

Za vađenje krvi djeca trebaju biti natašte.

MOLIMO TAKOĐER POŠTIVATI TERMINE DA SE NEBI STVARALE GUŽVE,( uputnice nisu potrebne, samo treba doći dati urin i izvaditi krv u laboratorij).

NALAZE RODITELJI NE TREBAJU PODIZATI.        

 

 

ZA LABARATORIJ U ŠIBENIKU:

 

Laboratorijske pretrage krvi i urina raditi će se u medicinsko-biokemijskom  laboratoriju u OB ŠIBENIK, tel: 022/641-703 ,točno određenim  ( gore navedenim ) danima u određenim terminima kako je i zadano od 08,00 – 09,30   h.

Treba ponijeti zdravstvenu iskaznicu, a urin ( mokraća ) za pretrage treba se uzeti kod kuće ( prethodno kupiti kemijski čistu čašicu za urin u ljekarni ) i donijeti ga sa sobom u laboratorij  - poželjno napisati ime i prezime na čašicu. ( Urin ne treba biti prvi jutarnji, ali bi bilo poželjno nakon osobne higijene uzeti srednji mlaz ).

Za vađenje krvi djeca trebaju biti natašte.

MOLIMO TAKOĐER POŠTIVATI TERMINE DA SE NEBI STVARALE GUŽVE,( uputnice nisu potrebne, samo treba doći dati urin i izvaditi krv u laboratorij).

NALAZE RODITELJI NE TREBAJU PODIZATI.        

 

HVALA NA RAZUMIJEVANJU!!!        Dr.med. Marija Ivanko, spec.školske medicine 

                                                              Sr. Anastazija Narančić, bacc.med.techn


Priloženi dokumenti:
ZUBNA_PUTOVNICA_Zadar.pdf (222.17 KB)
UPITNIK_ZA_RODITELJE_UPIS_U_1_RAZRED_2023.docx (32.31 KB)


Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Godišnji plan i program
Školski kurikul

  

Priloženi dokumenti:
Kurukulum RN 2023 2024.docx

Kriteriji ocjenjivanja

Popis udžbenika 2021/2022
CMS za škole logo
Osnovna škola Petar Zoranić Stankovci / Stankovci 222, HR-23422 Stankovci / os-pzoranic-stankovci.skole.hr / ured@os-pzoranic-stankovci.skole.hr
preskoči na navigaciju