preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petar Zoranić Stankovci

Kutak za roditelje

Dragi roditelji,

ovaj dio web stranice škole je namijenjen vama.

        Dobrom suradnjom obitelji i škole mogu se ukupna odgojna nastojanja učiniti učinkovitijima i stoga je takva suradnja neophodno potrebna. Zadatak je društvene zajednice kao cjeline, a posebno pedagoških ustanova, da potiču i omogućuju suradnju te ju svestrano pomažu i ostvaruju.

        Djeca, obitelji i nastavnici trebaju se međusobno prilagoditi i razumijeti jedni druge tako da djeca vole školu. Kada djeca imaju pozitivna iskustva o školi, prenose ih svojim roditeljima, koji tada više podržavaju školu. Roditelji puni potpore vjerojatno će više biti aktivni partneri učiteljima u promicanju dječjeg učenja i pozitivnih osjećaja prema školi. Dok djeca traže da se uhvate za sličnosti i razlike između doma i škole, njihova prilagodba se može olakšati ili otežati time kako njihove obitelji, učitelji i vršnjaci reagiraju na njih i kakvu međusobnu interakciju imaju (Ramey i Ramey, 1994).

        Utjecaj obitelji i škole na djecu slabi i u opadanju je, a u porastu su svi drugi utjecaji. Roditelji i nastavnici često uviđaju da što oni grade drugi razgrađuju, gube odlučnost u ostvarivanju odgojnih zadataka, ne osjećaju se sigurnima i dovoljno jakima na odgojnom području, osjećaju da su osamljeni i bez društvene podrške. Zbog toga je potrebno da se nastavnici i obitelji međusobno cijene. Nastavnici trebaju upoznati sve roditelje i prihvatiti ih kao partnere u promicanju dječjeg učenja i prilagodbe školi te cijeniti ono što obitelji mogu pridonijeti kao pomoć školi. S druge pak strane roditelji moraju vjerovati da nastavnici imaju na umu najbolje interese njihove djece te cijeniti što učitelji i škole rade u promicanju obrazovanja njihove djece.

         Kako bismo pomogli povezivanju škole i obitelji, pripremili smo nekoliko podstranica za vas:

Savjeti roditeljima- http://os-pzoranic-stankovci.skole.hr/roditelji/savjeti_roditeljima

Raspored informacija- http://os-pzoranic-stankovci.skole.hr/roditelji/informacije

Roditeljski sastanci- http://os-pzoranic-stankovci.skole.hr/roditelji/roditeljski

Forum za roditelje- http://os-pzoranic-stankovci.skole.hr/roditelji/forum

Katalog informacija- http://os-pzoranic-stankovci.skole.hr/roditelji/katalog_informacija

       

 

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Oglasna ploča
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Godišnji plan i program
Školski kurikul

  

Priloženi dokumenti:
Kurukulum RN 2023 2024.docx

Kriteriji ocjenjivanja

Popis udžbenika 2021/2022
CMS za škole logo
Osnovna škola Petar Zoranić Stankovci / Stankovci 222, HR-23422 Stankovci / os-pzoranic-stankovci.skole.hr / ured@os-pzoranic-stankovci.skole.hr
preskoči na navigaciju